• Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Menu

Wat is domotica?

Wat is domotica? Domotica is de elektronische communicatie tussen allerlei toepassingen in een woning of gebouw. Domotica is er om bepaalde handelingen te automatiseren, wat het woon- en leefcomfort verhoogd. Domotica wordt steeds meer toegepast in woningen, omdat het automatiseren van de woning het wooncomfort verhoogt. Het is een bepaalde luxe, die iedereen wel in huis zou willen hebben. En dat kan!

Domotica in huis

Een ander woord voor domotica is ‘huisautomatisering’. Domotica kan in huis op verschillende manieren worden ingezet. Een veelgebruikte manier van domotica in huis is bijvoorbeeld het gemakkelijk sturen van de verlichting in huis via een app. Of de woning in de gaten houden via camerabeelden op de tablet, wanneer je op vakantie bent. In huis kan domotica een slimme toepassing zijn om energie te besparen. Zo kunnen bijvoorbeeld slimme thermostaten je helpen bij energiebesparing.

Mogelijkheden van domotica

Een domotica systeem bestuurt allerlei functies in huis, zoals:

  • Het regelen van de temperatuur in huis.
  • Het aan- of uitschakelen van verlichting.
  • Het ventileren van de woning.
  • Toegangscontrole van het huis.
  • Aanwezigheidssimulatie.
  • Het besturen van gordijnen, hekken, deuren, zonneschermen of rolluiken.
  • Op afstand bedienen van bijvoorbeeld de verwarming via de tablet.

Domotica maakt het leven gemakkelijker en zorgt ervoor dat de woning beter beveiligd is, maar ook dat je meer energie kunt besparen. Twee belangrijke voordelen van domotica.

De toegevoegde waarde van domotica

Ben je al overtuigd van de toegevoegde waarde van domotica? Het grootste verschil ten opzichte van een standaard elektrische installatie is de integratie bij domotica. Standaard elektrische installaties werken ieder voor zich. Bij domotica is niet het geval. Alle systemen zijn geïntegreerd, waardoor de verschillende systemen gecoördineerd kunnen worden. Zet je het raam open in de woonkamer? Dan zal de verwarming automatisch zachter gezet worden.

Jouw eigen domotica in huis

Wil jij ook een geïntegreerde woning dankzij domotica? Dat kan! Wist je dat je dit ook heel makkelijk zelf kunt installeren? Met onze pakketten wordt het voor iedereen mogelijk om domotica in huis te krijgen. Het laten installeren van domotica kan qua kosten erg snel oplopen. Daarom is een domotica pakket de ideale oplossing. Vraag direct een pakket aan via onze website en integreer domotica in jouw woning.

Waarom domotica voor jou?

Zelf aan de slag met domotica om jouw woning te automatiseren

Je koopt bij een specialist op het gebied van KNX en domotica

Optimaal wooncomfort dankzij domotica

Aan de slag met domotica?